Gietijzeren baden

STS Projects biedt een uitgebreide en fraaie collectie vrijstaande gietijzeren baden.

STS gietijzeren ligbaden hebben dezelfde authentieke uitstraling als de ligbaden van vroeger. Deze ligbaden zijn aan de binnenkant afgewerkt met emaille.

Gietijzeren baden op pootjes is iets van alle tijden. Vroeger was het wassen een hygiënische noodzaak, maar eind negentiende eeuw veranderde dat door een aantal technische uitvindingen. Zoals riolering, gas en waterleiding. De eerste baden waren van koper, daarna van zink. Later kwamen de gietijzeren baden op pootjes.

In tegenstelling tot wat dikwijls verteld wordt blijft het water lang warm als het gietijzer is opgewarmd.

Kwaliteit

STS Projects importeert alléén gietijzeren baden van de beste fabrikanten;

  • Gebruik van het beste emaille
  • Toepassing en verwerking van de beste metalen
  • De thermische waardes zijn zeer goed en de baden wegen gemiddeld 10% zwaarder dan vergelijkbare baden van andere fabrikanten.

Kleine reparaties aan uw gietijzeren bad

Heeft uw bad een kleine beschadiging opgelopen tijdens installatie of later in gebruik dan is dit normalerwijze op te lossen door de beschadiging te behandelen met een emaille lak voor decoratieve doeleinden en het repareren, bijwerken en herstellen van uw emaille badkuip. Emaillelak is hittebestendig tot 145 graden, kook en kleurvast, bestand tegen chloor, zuren, zouten, loog en voorkomt roestvorming. De ondergrond waarop de remaille lak aangebracht wordt, dien wel vocht en vet vrij te zijn, en eventueel aanwezige roest dient verwijdert te worden. Voor een betere hechting adviseren wij de ondergrond lichtjes op te schuren. Vervolgens telkens een zo dun mogelijke laag per keer aanbrengen, en zo de lakdikte langzaam opbouwen. De aangebrachte laklaag dient minsten 24 tot 36 uur te drogen.

Wij verzoeken u bij beschadigingen vooraf onze service-afdeling te raadplegen.

Periodiek onderhoud

Het emaille aan de binnenzijde van het bad kan op den duur worden aangetast door slijtage (krasjes en het dunner worden van de emaille) en de combinatie van producten die in bad gebruikt worden. Men dient bij een emaille bad altijd zuurvrije schoonmaakproducten gebruiken. Gebruik nooit producten om te ontkalken, deze producten zorgen eerder voor nog snellere slijtage. Gebruik wel een warm sopje van een allesreiniger of vloeibare zeep. Vaak treft u een vettige, vuile rand aan langs de waterlijn. Een badborstel werkt prettig om die aanslag te verwijderen. Gebruik liever geen schuurmiddelen in een badkuip, omdat het emaille op den duur doffe plekken kan gaan vertonen. Alleen bij hardnekkige aanslag weinig vloeibaar schuurmiddel op een doekje sprenkelen en het vuil voorzichtig wegwrijven. Bruine vlekken of strepen kunnen het gevolg zijn van een lekkende kraan. Behandelen met citroensap of onverdunde azijn. Bad naspoelen met schoon water. Gebruik daarvoor de douchekop. Met een droge doek nadoen.

Tip met heet water en daarin zout krijgt u het bad weer mooi wit…

Garantie

Gietijzeren baden van STS Projects worden ontwikkeld en gefabriceerd conform de laatste Europese standaarden. STS Projects verleent garantie op fabricage fouten voor de duur van 10 jaar.

Recor is our sole supplier of high quality cast iron bathtubs and bathtubs will be sent with Recor brand name and quarantee.

Junta-te a
nossa nl

bla bla bla

Please enter a valid e-mail